Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

Geschreven: 19-04-2024
Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de bewoners van het zorgcentrum, met diverse paden, beplanting met geur en kleur en elementen die aanzetten tot bewegen. Maar ook de omgeving wordt aangemoedigd hier gebruik van te maken. Er werd een nieuw terras aangelegd met een plaats waar bewoners in de schaduw kunnen zitten. Ook de binnentuin bij de psychogeriatrische (dementie) afdeling is opnieuw ingericht, onder andere met windgong en een hoek met dieren die niet van echt zijn te onderscheiden.

Opening
Bewoonster mevrouw Sterrenberg verrichtte samen met Leonie en Pieter Baijense de openingshandeling door het loslaten van papieren vlinders en het doorknippen van een lint. Mevrouw Sterrenberg wandelt regelmatig door de tuin en geniet van de natuur. Leonie en Pieter wonen in de buurt en zijn kinderen van een medewerkster.

Door de weersomstandigheden werd de opening binnen gevierd. Een draaiorgel zorgde voor gezellige muziek, er kon een vlinderpuzzel worden gemaakt, een imker gaf uitleg over zijn werk en er kon een ijsje worden gehaald bij een ijscokar. De vele aanwezigen genoten zichtbaar.
Ondanks de regen wandelden sommige aanwezigen door de beleeftuin of maakten gebruik van de toestellen en spellen. Kinderen liepen het dierenbeweegpad door Gameren.

Acties
Voor het bijeenbrengen van de financiële middelen voor de aanleg van de tuin zijn vele acties op touw gezet. De realisatie is dan ook alleen mogelijk geweest door giften van het Steunfonds van ’t Slot, een skeelertocht en sponsoractie van In de Slag van 150 en door vele sponsoren en particuliere giften.

Toekomstwens
Het is de wens om later het gedeelte aan de achterkant van ’t Slot aan de dijkkant bij de voorkant te betrekken door daar een wandelpad, een kas en een moestuin aan te leggen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Gameren te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Opnieuw fietsenactie bij station Zaltbommel

ZALTBOMMEL - In de fietsenstalling en rondom het NS station van Zaltbommel wordt overlast ervaren van fietsen die verkeerd gestald staan. Ook staan er veel onbruikbare fietsen en weesfietsen.

Weesfietsen zijn fietsen die langer dan vier weken in het onbeveiligde gedeelte van de fie...

Deze Gelderse artiesten zie je op Mañana Mañana 2024

LAREN - Maak kennis met dé acts van dit moment live op het festival

Voor het derde jaar op rij slaat Poppunt Gelderland de handen ineen met Mañana Mañana, hét ontdekfestival van de Achterhoek. Samen laten zij festivalbezoekers kennismaken met de meest veelbel...

Gelderse Uitvoeringsagenda klimaatadaptatie kijkt al ver vooruit

ARNHEM - Onlangs heeft het Gelders provinciebestuur de Uitvoeringsagenda klimaatadaptatie 2024-2027 vastgesteld. Daarmee wordt Gelderland beter bestand tegen het veranderende klimaat. Op die manier kunnen de gevolgen van hitte, droogte, wind- en wateroverlast worden verminderd.

Aan de s...