Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

De Capreton viert feest op het water

Geschreven: 24-04-2024
De Capreton viert feest op het water

KERKDRIEL - Zaterdag (20-4) 20 vierde Agrarische Natuurvereniging De Capreton het 25-jarig jubileum. Dat deed de vereniging met hun leden en relaties op het water.

De tocht startte in jachthaven De Zandmeren in Kerkdriel, ging via de sluizen van Sint Adries naar de Waal, langs de Hurnse Kil en Munnikenland, naar Slot Loevestein en verder richting de Afgedamde Maas. De boot meerde af  in Heusden. Vandaaruit ging men weer terug naar Kerkdriel. 

Naguurgebieden
Het feestelijke gezelschap gleed zaterdag kalm en goedgemutst over het water en passeerde hierbij een aantal natuurgebieden waarvan de Capreton het beheer doet, zoals de Hurnse Kil, Munnikenland en een deel van de Maasoevers. De coördinatoren, agrariërs van de Capreton en externe specialisten aan boord vertelden erover.

Trots
'Als we terugkijken, dan zijn we trots op wat we in die 25 jaar hebben bereikt. Vooruitkijkend, zien we veel kansen om een betekenisvolle bijdrage te blijven leveren aan duurzame land- en tuinbouw in onze regio én tegelijkertijd het landschap mooier te maken.'

Mooie mok
Naast een hapje en een drankje speelde het gezelschap aan boord een leuke quiz die fanatiek werd gespeeld. Het winnende team, De Slimste Capretonners, kreeg voor het harde werken een mooie mok. 

De grote opkomst en de ontspannen sfeer aan boord maakten van deze vaartocht een onvergetelijke dag.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Roparun 2024 voor het eerst door de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - Maandag, 20 mei 2024. Een estafetteloop van 500 kilometer, 210 teams met 4.849 deelnemers, een feestelijk randje en vooral ook een fantastisch bedrag dat wordt opgehaald om het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken … De Roparun is een uniek life changing ev...

lezing Heemkundekring Maasdorpen Lith

LITHOIJEN - Op maandag 27 mei 2024 verzorgt Heemkundekring Maasdorpen Lith een lezing over ‘Wandelen door de geschiedenis van Oijen en Teeffelen’. De lezing begint om 20.00 uur in MFA De Snoeck in Lith, de zaal is open vanaf 19.30 u. Iedereen is welkom, ook niet leden.

Voor ...

Hospice De Samaritaan bestaat 1 jaar

ZALTBOMMEL - Hospice de Samaritaan opende de deuren op 8 juni 2023, bijna  een jaar geleden. In die periode werd het hospice door steeds meer bewoners omarmd. ‘We krijgen vele positieve reacties van onze gasten en hun naasten.’

Op 8 juni aanstaande staat het hospic...